Rendezők, filmrendezők > Filmek - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Rendezők, filmrendezők > 7 weboldal. Kategória leírása: Filmrendezők, rendezők.

filmek.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Takeshi Kitano
Takeshi Kitano
http://www.mozi-dvd.hu/cikk3824.html

Mozi-DVD.hu - Takeshi Kitano: Japánban él egy csodabogár, szűkszavú, érzelmes melodrámák és keserédes jakuzafilmek rendezője, akit nemcsak a nemzetközi művészmozik és fesztiválok közönsége csodál, hanem óriási népszerűségnek örvend egész hazájában. Igaz, csak később vált rendezőként is ismertté otthon - előbb színpadi komikusból lett tévécsillag, aztán tévé- és filmsztárként állt negyvenévesen a kamera mögé és aratott külföldi fesztávokon diadalt személyes kézjegyét hordozó műveivel.

www.mozi-dvd.hu
Bacsó Péter
Bacsó Péter
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4057.html

Született: Kassa (Szlovákia) 1928. január 6. Kossuth-díjas, kiváló művész, rendező a Magyar Mozgókép Mestere. Rendezőként 1963-ban mutatkozott be a Nyáron egyszerű című lírai alkotással, amely az akkori fiatalok életével, gondolkodásmódjával, magatartásformáival foglalkozott. Ugyanilyen témájú volt a Szerelmes biciklisták (1965), a Nyár a hegyen (1967), mintegy előkészítve a komorabb hangvételű, a fiatalok öngyilkossági hajlamának mozgatórugóit kutató Fejlövést, amely aztán meghozta számára az igazi kiugrást.

www.mozi-dvd.hu
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4347.html

Mozi-DVD.hu - Francis Ford Coppola életrajz, képek, filmográfia. Francis Ford Coppola azon "hollywoodi fenegyerekek" közé tartozik, akik a hatvanas években új szemléletet és új felfedezésre váró területeket hoztak a filmgyártásba. New Yorkban nőtt fel. Az apja Carmine Coppola, zeneszerző, aki többek között a Keresztapa első részében zongoristát alakított, de a teljes trilógiához pótlólagos zenét komponált Nino Rota mellett. Édesanyja színésznő volt. Coppola diplomát a Hofstra Egyetemen szerzett dráma tagozaton és a diplomamunkáját az UCLA Egyetemen filmgyártásból írta (ahol együtt tanult Jim Morrisonnal).

www.mozi-dvd.hu
Pedro Almodóvar - rajongói oldal
Pedro Almodóvar - rajongói oldal
http://pedroalmodovar.fan-site.hu/

Pedro Almodóvar Oscar-díjas spanyol rendező-forgatókönyvíró rajongói oldala magyar nyelven. Hírek, információk, képek, videók stb. folyamatos frissítéssel.

pedroalmodovar.fan-site.hu
Luc Besson
Luc Besson
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4461.html

Mozi-DVD.hu - Luc Besson életrajz, filmográfia, képek. 1959. március 18-án született Párizsban. Könnyubúvár-oktató szülők gyermekeként egész életét a tengeren, mediterrán környezetben töltötte. Tengerész-biológus szeretett volna lenni, aki a delfinekre specializálódik. Tizenhét évesen olyan baleset érte, melynek következményeként soha többé nem merülhet a víz alá. Visszaköltözött Párizsba és a katonaság után három évig rendezőasszisztensként dolgozott. Első filmjét (Le Dernier Combat - Élethelálharc)1983-ban rendezte meg. (A fekete-fehérben forgatott baljós hangulatú némafilm a jövőben játszódik, a harmadik világháború után.) Besson második filmje, a Metró (Subway, 1985) egy különálló világot mutat be a párizsi földalatti sikátoraiban. Ez az akkoriban "klipszerű" újításokkal teletűzdelt film hamarosan a francia ifjúság kult-rendezőjévé avatta.

www.mozi-dvd.hu
Jancsó Miklós
Jancsó Miklós
http://www.jancso.film.hu/

Az Így jöttem gyermekkatonája - akit ott oroszbarátságért agyba-főbe vernek - természetesen maga Jancsó Miklós. Nyolcvanöt évesen is az. Aki rákérdez és elbitangol. Az élete szól arról, ahogyan mindig rá merészelt kérdezni a magától értetődőnek hirdetett értékekre, el merészelt kívánkozni onnan, ahová a többiek magától értetődően számították. Ellenzéki filmesként dacolt a hatalommal, aki pedig saját káderének tartotta. Marxista művészként táncolt el ellenzékiek boldog csapatától, mely magától értetődően sajátjaként emlegette. Népiesek tették volna meg magától értetődően lobogójuknak, erre – mintha! – választotta volna az urbánusokat. Magától értetődően keresztapjának tekintette mindenki, aki be kívánt vonulni annak idején a magasművészet elefántcsonttornyába. Ekkor rendezte meg a Csárdáskirálynőt.

www.jancso.film.hu
Wikipédia: Roman Polanski
Wikipédia: Roman Polanski
http://hu.wikipedia.org/wiki/Roman_Pola%C5%84ski

Roman Polański (1933. augusztus 18.) lengyel színész, film- és színházi rendező, forgatókönyvíró. 2003-ban az A zongorista című filmjéért a 75. Oscar-gálán megkapta a legjobb rendezőnek járó szobrocskát, amit azonban az ellene máig érvényben lévő elfogatóparancs miatt nem tudott személyesen átvenni.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
filmek.wyw.hu: Film, filmes linkek, DVD filmek, mozi filmek. mozik, filmsorozatok.
Gyűjteményünkben 338 válogatott filmek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 338 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 7 | Linkre kattintás összesen: 75236